Nox Biedt nu bij zowel KPN mobiel als bij T-Mobile mobiel ook de optie om te kiezen voor een E-sim in plaats van een traditionele simkaart. 

E-sim staat voor ‘embedded sim’. Dit is een chip die al is ingebouwd in veel van de nieuwste smartphones. E-sim vervangt de fysieke, plastic simkaarten  Je downloadt als gebruiker het profiel van je abonnement op je telefoon. De e-sim is in een handomdraai geïnstalleerd, want alles gaat elektronisch. Je scant de QR-code en Klaar! Ook overstappen wordt gemakkelijker. Je kunt van de ene provider overstappen naar de andere, zonder dat een nieuwe sim-kaart nodig is. Als gebruiker downloadt je het abonnement op het toestel en de providers regelen de rest.

Naast vervanger van de traditionele simkaart is er ook nog de optie om te kiezen voor  e-sim als tweede sim op je smartphone. Dit heet dual sim. Telefoons met dual sim ondersteunen twee simkaarten, met twee abonnementen op één toestel. Hierdoor kun je privé en zakelijk gemakkelijker gescheiden houden. Of je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van een buitenlands en Nederlands abonnement wanneer je op zakenreis bent, zonder twee telefoons mee te nemen.

Om van e-sim gebruik te maken is een geschikt toestel nodig. Bekijk de specificaties van je toestel of deze geschikt is voor e-sim of neem contact met ons op om u hierbij te helpen.