Sinds hybride werken in een stroomversnelling is geraakt, zijn ook meer organisties Microsoft Teams gaan gebruiken. Microsoft Teams is een samenwerkingsplatform, maar kan ook worden ingezet om mee te telefoneren. Met de juiste aanpassingen kan Microsoft Teams zélfs als VoIP telefooncentrale gebruik worden. In dit blog lees je hoe dit in z’n werk gaat.

Microsoft Teams in de praktijk

Microsoft Teams is als communicatie- en samenwerkingsplatform een veelgebruikte online omgeving om samen met collega’s bestanden te delen en op te slaan, te chatten, videoconferenties te houden en dashboards uit andere Microsoft applicaties samen te brengen. In de ideale situatie breid je dit extensieve pakket nog verder uit door ook te kunnen bellen naar vaste- en mobiele toestellen binnen en buiten je organisatie. Dit kan je verwezenlijken door een SIP Trunk binnen de Teams omgeving te configureren.

Microsoft Teams Voice - VoIP - sip trunk

SIP Trunk voor Microsoft Teams

Een SIP Trunk zorgt ervoor dat je telefoonverkeer naar het openbare telefonienetwerk kunt laten plaatsvinden via het internet. SIP Trunks heb je dus nodig wanneer je gebruik maakt van VoIP of telefonie in de cloud en vaste of mobiele nummers wilt bellen. Dus ook wanneer je wilt telefoneren via Microsoft Teams. Door het configureren van een SIP Trunk is het dus mogelijk om Microsoft Teams als VoIP telefooncentrale te laten dienen.

Let op! Het installeren van een SIP Trunk is helaas niet voldoende om gebruik te kunnen maken van Microsoft Teams voor VoIP telefonie. Je hebt naast de SIP Trunk namelijk ook nog een aparte Microsoft Voice licentie nodig én de centrale moet volledig geconfigureerd worden.

Nox Telecom biedt SIP Trunks voor Microsoft Teams

De SIP Trunk van Nox Telecom is Microsoft gecertificeerd. Dit betekent dat de SIP Trunk voldoet aan alle eisen die Microsoft eraan stelt en dat het dus gegarandeerd goed en veilig werkt.

De SIP Trunk zorgt voor een directe verbinding met Microsoft. Dit houdt in dat gesprekken die binnenkomen direct bij Microsoft binnenkomen. Hierdoor zijn telefoongesprekken van betere kwaliteit én extra beveiligd, omdat ze niet via het openbare internet verlopen.

Wanneer Nox Telecom jouw SIP Trunk voor Microsoft Teams verzorgd, hoef je je geen zorgen te maken om een Session Border Controller. Een SIP Trunk is bij ons namelijk inclusief SBC in de cloud.

Wij verzorgen je SIP Trunk, maar de implementatie en het beheer van de Teams telefooncentrale liggen bij jouw eigen organisatie. Wil je dat Nox Telecom ook dit voor je verzorgt? Dan kan dit wanneer het volledige Office 365 pakket in het beheer komt van Nox Telecom.

Meer weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een SIP Trunk voor Microsoft Teams bij Nox Telecom? Neem dan contact met ons op.

Afbeelding: Hoe gebruik je Microsoft Teams ook als VoIP telefooncentrale?