Je telefoonbatterij is een van de belangrijkste onderdelen van je toestel. Zonder batterij kun je je telefoon niet gebruiken, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat hij zo lang mogelijk in een goede conditie blijft . Maar hoe zorg je ervoor dat je smartphonebatterij gezond blijft? In dit blog geven we enkele tips.

  1. Vermijd 100% Opladen: Hoewel het verleidelijk kan zijn om je telefoon ’s nachts op te laden, is het beter om te voorkomen dat je batterij constant op 100% staat. Dit kan de levensduur van de batterij verkorten. Probeer in plaats daarvan je telefoon op te laden tot ongeveer 80%.
  2. Bewaar je Batterij tussen 20% en 80%: Experts zijn het erover eens dat het bewaren van je batterij in het bereik van 20% tot 80% ideaal is. Dit minimaliseert de slijtage en verlengt de levensduur van de batterij.
  3. Gebruik de Juiste Oplader: Zorg ervoor dat je de originele oplader gebruikt die bij je telefoon is geleverd, of investeer in een kwalitatieve oplader met de juiste specificaties. Vermijd goedkope, ongecertificeerde opladers, omdat deze schadelijk kunnen zijn voor je batterij en soms zelfs gevaarlijk kunnen zijn.
  4. Regelmatig Opladen: Het is beter om je telefoon regelmatig op te laden in plaats van te wachten tot hij bijna leeg is. Korte laadbeurten tussen de 20% en 80% zijn ideaal voor het behoud van de batterij.
  5. Vermijd Extremen: Houd je telefoon weg van extreme temperaturen tijdens het opladen. Hitte en kou kunnen de prestaties van de batterij negatief beïnvloeden.

Door deze slimme oplaadpraktijken te volgen, kun je ervoor zorgen dat je smartphonebatterij in topconditie blijft. Dit betekent een langere levensduur voor je telefoon en minder gedoe met het vervangen van batterijen.

Extra tips voor een langere batterijduur.

  • Schakel je telefoon uit als je hem niet gebruikt. Dit helpt om de batterij te sparen.
  • Zet het scherm van je telefoon op een lagere helderheid.
  • Schakel functies uit die je niet gebruikt, zoals GPS en Bluetooth.
  • Update je telefoon regelmatig. Updates kunnen vaak verbeteringen aan de batterijduur bevatten.

Bovenstaande informatie voorziet je van tips hoe om te gaan met de batterij van je smartphone maar nu moet je het nog (willen) toepassen. En mocht je hier niet aan toekomen (wat ik goed kan begrijpen als ik naar mezelf kijk), dan is “Leo: the Plug and Play Battery Life Extender” misschien wel wat voor jou. Dit is een apparaat dat zorg draagt dat bovenstaande tips automatisch worden toegepast.

Categories: Nieuwsblog