Ben je op zoek naar zakelijk mobiele telefonie voor jouw organisatie, maar weet je niet voor welke provider je moet gaan? Wij hebben een vergelijking gemaakt tussen KPN, T-Mobile en Youfone Zakelijk op het gebied van buitenland verbruik, de dekking van de netwerken en mobiele data. Ontdek in deze blog welke zakelijke oplossing het beste bij jouw wensen past.

Dekking van de netwerken

De dekking van alle drie de providers is erg goed, maar van situatie tot situatie kunnen er toch verschillen zitten. Om te achterhalen hoe de dekking in jouw regio is, kun je het beste de dekkingskaarten van de providers raadplegen:

 Wil je zeker weten welke provider het beste presteert in de omgeving waar jij je het meest bevindt? Ga dan te rade bij andere personen in dat gebied en vraag na hoe tevreden zij zijn met hun huidige provider.

Mobiele data

KPN en Youfone Zakelijk maken beide gebruik van een groepsbundel. Hierbij kunnen verschillende abonnementen met dezelfde abonnementsvorm tot een bundel gecombineerd worden.

Elk individuele abonnement ontvangt een SMS bij wanneer het datalimiet van 80% en 100% van de individuele bundel is bereikt. Hierna gaat een gebruiker over tot het verbruiken van de groepsbundel. Wanneer de groepsbundel 80% en 100% van het datalimiet heeft bereikt, ontvangt de beheerder een e-mail. Als de groepsbundel volledig is verbruikt, treedt het buitenbundeltarief in werking.

Wanneer er gebruik wordt gemaakt van Combi SIM-kaarten, dan maken alle Combi SIM’s gebruik van de groepsbundel. Per abonnement kunnen er bij KPN maximaal 5 Combi SIM’s gekoppeld worden aan een persoonlijk abonnement. Bij Youfone zijn dit maximaal 2 stuks.

Daarnaast kan er bij KPN gebruik worden gemaakt van een vast IP-adres bij een Data SIM. Bij zowel Youfone als T-mobile kan dit niet.

T-Mobile Zakelijk maakt gebruik van een andere constructie dan Youfone en KPN. T-Mobile Zakelijk – ook @Work genoemd – kent namelijk alleen maar persoonlijke databundels en geen groepsbundel. Je kunt kiezen tussen databundels inclusief onbeperkt bellen van 3GB, 9GB of 16GB. Nog een belangrijk verschil met de andere providers dat wanneer de databundel verbruikt is, er geen buitenbundeltarief wordt gerekend. De snelheid wordt na het verbruiken van de bundel verlaagd naar 64 Kbps. Dit is zeer langzaam, maar je kunt wel gebruik blijven maken van het internet. Wil je weer gebruik maken van snel internet? Dan heb je de mogelijkheid om via de T-Mobile app databundels van 500 MB, 1GB of 2GB bij te kopen als aanvulling. Voor de @Work 16GB is zelfs een 5 GB aanvuller mogelijk.

Het T-Mobile @Work Unlimited abonnement kent geen beperking van mobiele data, maar na 8GB gebruik op één dag (het dagelijkse limiet) ontvang je een SMS om kosteloos je databundel met 2GB aan te vullen.

Bij een zakelijk abonnement van T-Mobile heb je de mogelijkheid om maximaal 2 Combi SIM-kaarten te koppelen. Dit geldt echter niet voor de @Work Unlimited abonnementen. Hier kan namelijk geen Combi SIM aan gekoppeld worden.

Hieronder vind je de volledige datavergelijking van de providers nog eens overzichtelijk op een rij.

Buitenland verbruik

Binnen de EU (en enkele andere Europese landen) moeten alle mobiele providers voldoen aan het Roam Like Home principe. Dit houdt in dat je geen extra kosten hoeft te betalen wanneer je gebruik maakt van je databundel in deze landen. Wanneer je je databundel hebt verbruikt, betaal je natuurlijk wel extra kosten. Bij T-Mobile kun je dan ook weer je databundel aanvullen met een extra pakket aan mobiele data.

T-Mobile doet nog een schepje bovenop Roam Like Home. Met een T-Mobile @Work abonnement kun je namelijk ook gebruik maken van je databundel in de Verenigde Staten. Je moet hiervoor wel gebruik maken van het T-Mobile USA netwerk. Ook kun je met de @Work 3GB-, 9GB- en 16GB-abonnementen vanuit Nederland 180 minuten per maand gratis naar Europese landen en de VS bellen. Ben je veel buiten Europa onderweg? Dan is de @World Unlimited Plus een geschikte keuze voor je. Dit abonnement is namelijk inclusief Bellen Wereld & Altijd Wereld Internet.

Met een KPN Zakelijk Mobiel abonnement (inclusief een databundel) kun je vanuit Nederland onbeperkt bellen naar andere EU landen, maar niet de VS zoals bij T-Mobile.

Reis je buiten de EU, dan heeft KPN zeer interessante bel-, sms- en databundels. Ook maakt KPN qua kosten onderscheid tussen voordeellanden en overige landen.

Youfone maakt een onderscheid in tarieven voor bellen en sms’en naar en in EU-landen, Rest van Europa, VS of Canada en Rest van de Wereld. Voor roaming buiten de bundel maakt Youfone net als KPN onderscheid tussen voordeellanden en overige landen.

Welke provider kies jij voor je zakelijk mobiele abonnement?

Vind je het na deze vergelijking nog lastig om een keuze te maken? We hebben bij Nox Telecom alle drie de providers in ons portfolio en geven je graag advies.

Neem contact met ons op. Dan kijken we met je mee naar jouw situatie om te beslissen welke provider het beste bij je past.