Wanneer je overgaat naar een glasvezelverbinding verwacht je dat je internet een stuk stabieler en sneller zal zijn, maar is dit wel altijd zo? Glasvezel geeft inderdaad de basis voor een betere internetverbinding, maar wanneer je WiFi slecht is profiteer je niet van de voordelen van glasvezel. Lees in deze blog hoe dit precies zit en wat je eraan kan doen.

Geen “slecht internet”, maar een slechte WiFi-verbinding

Wanneer je internet traag is en steeds wegvalt, dan kan het zomaar zo zijn dat het niet aan je internetverbinding ligt maar aan je WiFi. De basis van een goede internetverbinding is natuurlijk de aansluiting, maar als je je WiFi-netwerk niet goed hebt opgebouwd dan maak je niet optimaal gebruik van je internetverbinding.

Kwalitatief materiaal voor een goede WiFi-verbinding

Wanneer je gebruik maakt van een oude of goedkope router kan het zomaar zo zijn dat je WiFi-signaal in huis of op kantoor slecht is. Daarnaast is de kans groot dat een dergelijke router de allernieuwste WiFi-technieken (o.a. WiFi6) niet ondersteunt, terwijl bijvoorbeeld je nieuwe smartphone hier wel gebruik van maakt.

Wil je dus een goed WiFi-signaal? Begin met de investering in kwalitatief materiaal.

WiFi Access Points (WiFi Zender/ontvanger)

Om ervoor te zorgen dat je overal op kantoor of in huis een goed WiFi-signaal ontvangt (en niet alleen in de nabije omgeving van de router) zul je gebruik moeten maken van Access Points. Het gaat hier om Access Points van een goede kwaliteit die je vervolgens bekabeld installeert. Dus geen WiFi-repeaters! Deze repeaters herhalen namelijk de slechte WiFi-verbinding en dan kun je nog steeds geen gebruik maken van goed internet.

De juiste locatie van je router en WiFi Access Points

Het simpelweg plaatsen van een kwalitatieve router en goede WiFi Access Points brengt je al een heel eind, maar zelfs dat is soms niet voldoende voor een goede WiFi-verbinding. Het is ook erg belangrijk dat je de apparaten zodanig plaatst dat het signaal goed verspreid kan worden. Er zijn namelijk allerlei omgevingsfactoren die het WiFi-signaal kunnen verstoren. Denk hierbij aan dik beton, staal, glas, etc. Ook moet je ervoor zorgen dat de WiFi Acces Points elkaar niet teveel overlappen, want ook dat kan ervoor zorgen dat het WiFi-signaal niet optimaal is.

Laat een meting uitvoeren voor een optimale WiFi-verbinding

Maar hoe weet je wat de juiste plaatsing is van je WiFi-apparaten? Hiervoor kun je een WiFi-meting laten uitvoeren. Een WiFi-meting is een slimme keuze als je gebruik maakt van een groter zakelijk pand met bijvoorbeeld meerdere etages. Is draadloos werken belangrijk binnen je organisatie? Ook dan is een WiFi-meting zeker geen overbodige luxe.

Een WiFi-meting wordt uitgevoerd door een specialist. Dit kan iemand zijn die deel uitmaakt van een IT-bedrijf, maar ook een gespecialiseerde organisatie op het gebied van WiFi-metingen.

Nox Telecom levert zakelijk internet door heel Nederland en weet hoe belangrijk een goede WiFi-verbinding is. Daarom werkt Nox Telecom samen met een ervaren en gecertificeerde specialist in WiFi-metingen. Neem contact met ons op voor meer informatie over zakelijk internet of een goede WiFi-verbinding.