Wat te doen als een Yealink toestel de melding "geen service" geeft.

Yealink geen service

De melding “geen service” op een Yealink toestel kan verschillende oorzaken hebben. Als een Yealink telefoontoestel geen service geeft, dan zijn er  verschillende stappen die je kunt nemen om het probleem op te lossen. Hier zijn enkele suggesties:

 1. Controleer de netwerkverbinding:

  • Zorg ervoor dat het toestel correct is aangesloten op het netwerk.
  • De UTP kabel dient aangesloten te zijn op de poort “internet” aan de achterzijde van het Yealink toestel .
  • Controleer of er internettoegang is op het netwerk.
 2. Herstart het toestel:

  • Probeer het Yealink-toestel opnieuw op te starten. Soms kan een eenvoudige herstart het probleem oplossen. Haal de voedingskabel eruit. Als het toestel via PoE gevoed is, haal de UTP kabel aan de achterzijde op de poort “internet” er kort uit. In beide gevallen moet het display uit gaan. Na ongeveer 5 seconden kan de kabel er weer ingestoken worden. Het opstarten en controleren op nieuwe firmware kan tot 10 minuten duren.
  • Je kunt het toestel ook opnieuw aanmelden door deze terug naar fabrieksinstellingen te zetten d.m.v. het circa 5 seconden inhouden van de “OK” of de “X” knop. Raadpleeg eerst je telecomprovider voordat je deze stap uitvoert.
 3. Controleer de netwerkinstellingen:

  • Als klant van Nox Telecom is het bij deze stap alleen nodig om te controleren of het toestel ook een intern IP adres toegewezen krijgt. Druk kort op de “OK” toets en bij IP4V IP moet een intern IP nummer staan.
 4.  Test op een ander netwerk:
  • Sluit eventueel het Yealink-toestel aan op een ander netwerk (indien beschikbaar) om te zien of het probleem specifiek is voor het huidige netwerk.
 5. Neem contact op met de IT-ondersteuning:
  • Als alle bovenstaande stappen geen oplossing bieden, neem dan contact op met je telecomprovider of de leverancier van het toestel. 

  Onthoud dat de specifieke stappen kunnen variëren afhankelijk van het model Yealink-toestel en de gebruikte telefoonservice. Raadpleeg ook de documentatie van Yealink of de ondersteuning van je telefoonserviceprovider voor specifieke instructies.

  Hebben jullie nog andere vragen over VoIP telefonie met 3CX , Xelion of Teams? Neem dan contact met ons op via support@noxtelecom.nl of bel ons op het nummer 088-7700600.