Laat uw medewerkers veiliger internetten met de dienst Easy Protect van Nox Telecom.

Phishing, exploitkits, typosquatting en ransomware zijn serieuze bedreigingen voor bedrijven en hun medewerkers. Daarom introduceren we de dienst Easy Protect; een effectieve DNS-filterdienst, die helpt voorkomen dat medewerkers terechtkomen op malafide websites of worden blootgesteld aan ransomware of expliciete content, met alle mogelijke consequenties van dien.

Het filter wordt gemaakt door het gerenommeerde Cisco Umbrella en omvat een wereldwijd netwerk van informatie die continu wordt bijgewerkt. Een groot voordeel van deze dienst is dat het effectieve beveiliging biedt op een internetverbinding zonder dat er extra apparatuur of software op de klantlocatie geplaatst hoeft te worden.

Hoe werkt Easy Protect

Easy Protect is een cloud gebaseerde security dienst die de ‘internet bad guys’  buiten de deur houdt. De dienst wordt gevoed door Cisco Umbrella, dat 24/7 inzichten verzamelt en geavanceerde netwerkbeveiliging biedt. Dit gebeurt door bestemmingen op basis van DNS te laten controleren in de cloud. De dienst blokkeert hiermee direct aanvragen naar kwaadaardige en ongewenste websites als die als zodanig zijn gemarkeerd. Dit zorgt ervoor dat mogelijke bedreigingen worden gedetecteerd en afgevangen voordat die uw netwerk of de endpoint bereiken. Dit maakt de dienst de eerstelijns-beveiliging voor uw internetverbinding en het werkt op alle plekken die verbonden zijn via de internetverbinding waar Easy Protect op actief is.

Belangrijk om te weten: Easy Protect is geen vervanger van een firewall. Een goede endpoint security oplossing is eveneens aan te raden, net als het geregeld veranderen van sterke wachtwoorden (zwakke wachtwoorden mogen niet eens gebruikt worden). Als eerstelijns-beveiliging is easy protect echter een uitstekende aanvulling op uw internetverbinding.

Easy Protect implementeren

De dienst kunnen we snel voor u implementeren. Indien u zelf DNS-servers op locatie beheert dan dient u deze aan te passen naar de Easy Protect DNS-server. Wij bieden de dienst aan voor één tarief en vervolgens kunt u als klant zelf kiezen of u gebruik wilt maken van de Full of de Light variant.  Het is namelijk mogelijk dat het profiel ‘Full’ te beschermend is naar uw wens. Dan kan voor het profiel ‘Light’ gekozen worden, wat een subset is van de toegepast filters. Het verschil tussen de full en de light variant ziet u in onderstaande tabel.

FeatureFullLight
Malware
Newly Seen Domains
Command and Control Callbacks
Phishing Attacks
Dynamic DNS
Potentially Harmful Domains
DNS Tunneling VPN
Cryptomining/jacking
Safesearch for search engines

Ja, ik wil meer informatie ontvangen over de dienst Easy Protect!