Organisaties kiezen er vaker dan voorheen voor om medewerkers bereikbaar te maken op een smartphone in plaats van met een DECT handset. Dit komt uiteraard mede door de opkomst en verbeteringen in vast-mobiel integratie oplossingen en mobiele netwerken. Het kiezen voor DECT (Digital Enhanced Cordless Telecommunications) boven smartphones kan in specifieke situaties echter nog altijd voordelen bieden. Hier zijn enkele redenen waarom DECT-telefoons de voorkeur kunnen hebben boven smartphones in bepaalde zakelijke omgevingen:

  1. Betrouwbaarheid van spraakcommunicatie: DECT-telefoons zijn specifiek ontworpen voor spraakcommunicatie en bieden doorgaans een betrouwbaardere spraakkwaliteit in vergelijking met smartphones. Dit is vooral belangrijk in zakelijke omgevingen waar heldere en storingsvrije communicatie van essentieel belang is.
  2. Dekking en bereik: DECT-systemen kunnen worden geconfigureerd met meerdere basisstations om naadloze dekking te bieden in grotere kantoor- of magazijnruimtes. Smartphones zijn afhankelijk van mobiele netwerken en kunnen problemen hebben met dekking in bepaalde gebieden, vooral in gebouwen met dikke muren of op afgelegen locaties.
  3. Interferentiebeheer: DECT-systemen zijn in staat om interferentie te minimaliseren, omdat ze meestal werken op specifieke frequentiebanden die zijn toegewezen voor DECT-gebruik. Smartphones kunnen interferentie ondervinden van andere draadloze apparaten en mobiele netwerken, wat de spraakkwaliteit kan beïnvloeden.
  4. Beveiliging en privacy: DECT-systemen bieden versleuteling en beveiligingsfuncties voor spraakcommunicatie, wat belangrijk is voor organisaties waar privacy en vertrouwelijkheid van gesprekken een prioriteit zijn. Hoewel smartphones ook beveiligingsfuncties bieden, kunnen ze kwetsbaarder zijn voor beveiligingsproblemen.
  5. Energie-efficiëntie: DECT-handsets hebben doorgaans een langere batterijduur in vergelijking met smartphones. Dit is handig in zakelijke omgevingen waar gebruikers gedurende de dag constant beschikbaar moeten zijn en geen tijd hebben om hun telefoon op te laden.
  6. Kostenbeheersing: DECT-systemen kunnen kosteneffectief zijn voor organisaties die voornamelijk interne communicatie binnen het bedrijf nodig hebben. Het vermijdt de behoefte aan mobiele dataverbindingen en roamingkosten die geassocieerd worden met smartphones.
  7. Specifieke zakelijke toepassingen: In sommige sectoren, zoals gezondheidszorg, horeca of productie, zijn DECT-telefoons geïntegreerd met specifieke bedrijfskritische systemen en toepassingen, zoals oproepsystemen, intercoms, enz. Deze integraties kunnen DECT-telefoons een waardevol hulpmiddel maken in deze industrieën.

De keuze tussen DECT-telefoons en smartphones is geheel afhankelijk van de behoeften van een organisatie. In sommige gevallen kunnen organisaties ervoor kiezen om beide te gebruiken om te profiteren van de voordelen van elk, afhankelijk van de situatie. Het is daarom belangrijk om de eisen en doelstellingen van je organisatie te evalueren zodat je de meest geschikte oplossing kunt kiezen.

Mocht je vragen hebben over DECT oplossingen, smartphones of vast-mobiel integratie, neem dan contact met ons op voor informatie en advies. Neem contact met ons op via 088-7700600 of stuur een mail naar groei@noxtelecom.nl.

Categories: Nieuwsblog