De kerstvakantie staat weer voor de deur, na twee jaar van corona misschien wel een periode waar we extra naar uitkijken. De agenda is geblokt, het hotel en de transfers zijn aangevraagd en ook je paspoort is verlengd. Maar heb je ook aan de praktische zaken rondom je zakelijk mobiel abonnement gedacht? Het is zonde als je bij thuiskomst een torenhoge telefoonrekening op de mat vindt. Met deze tips houd je de kosten in de hand.

Tip 1: Weet welke kosten er in je zakelijk mobiel abonnement vallen

Internetten en bellen binnen de EU

Sinds 2017 betaal je geen extra kosten meer voor internetten, bellen of sms’en binnen de EU; je verbruikt en betaalt deze uit jouw normale bundel, ook wel Roam Like Home genoemd. Je hoeft dus niet meer in de buurt van Breda of Maastricht nerveus je mobiele data op ‘uit’ te zetten. Het is verleidelijk om nergens op te letten op vakantie, maar dat is niet zo verstandig. Ondanks dat je geen extra kosten betaalt, vliegen de data er in de vakantiemodus meestal wat sneller doorheen dan thuis:

  • Je maakt meer gebruik van routeplanners
  • Je luistert muziek via je mobiel tijdens lange autoritten -of vliegreis
  • Je zit wat minder snel op een wifi-netwerk
  • Je stuurt nét even wat meer foto’s of filmpjes door naar het thuisfront

Maar let ook op bij een T-Mobile@Work Unlimited. Die is zoals je verwacht onbeperkt in Nederland maar heeft een bundellimiet in de EU van 35 GB per maand .  Bereid je dus voor en zoek op wat de voorwaarden zijn van jouw abonnement.

Internet en bellen buiten de EU

Internet en bellen buiten de EU

De tarieven voor bellen en internetten buiten Europa kunnen snel oplopen. 1 MB aan dataverbruik buiten Europa kost je op sommige plekken al een paar euro. Dan kan je wel nagaan wat dat gaat kosten als je even wat foto’s op Instagram bekijkt… Je bent in no time heel wat MB’s verder.

Buiten de EU met een mobiel KPN abonnement

Naar het buitenland met een KPN abonnement? Dan is het verstandig om een KPN voordeelbundel te activeren. Zijn je MB’s op? Dan start automatisch een nieuwe bundel. Aanvragen doe je makkelijk en snel door een berichtje te sturen naar support van Nox Telecom.

Buiten de EU met een T-Mobile abonnement

Heb je een mobiel T-Mobile abonnement? Koop dan een Travel & Surf internetpas voor een aantal MB’s voor een vaste prijs. Je betaalt je gekochte internetpas via je eerstvolgende factuur. Aanvragen doe je makkelijk en snel via de app van T-Mobile.

Buiten de EU met een mobiel Youfone Zakelijk abonnement

Naar het buitenland met een Youfone Zakelijk abonnement? Dan ontvang je automatisch een SMS met de mogelijkheid om een Buiten de EU databundel aan te schaffen en wordt je automatisch per SMS geïnformeerd als deze bundel verbruikt is.

Tip 2: Weet wat de grote data-slurpers zijn

Op vakantie zit je vaker zonder Wifi. Even een filmpje kijken op je bedje langs het zwembad of gewoon simpelweg door je Instagram stream scrollen. De data gaat er sneller doorheen dan je misschien denkt.

Maar wat zijn nou de grote data-slurpers*?

 • YouTube & Netflix kosten je in goede kwaliteit al 0,5 tot 3 GB per uur
 • Streamen van muziek kost ongeveer de helft aan data vergeleken met video: 250MB-1,5GB
 • Skype, Facetime of videobellen kosten zo’n 240 – 300 MB per uur
 • Facebook of Instagram kosten je zo’n 100 MB per uur

*dit zijn indicaties welke in specifieke omstandigheden kunnen afwijken. Aan deze getallen kunnen dan ook geen rechten worden ontleend

Tip 3: Zo hou je jouw datagebruik in de hand

Tuurlijk kan je opletten hoe vaak je zonder wifi het internet opgaat met je mobiel. Maar wist je dat smartphones ook data versturen als je ze niet actief gebruikt?

Een aantal tips om je dataverbruik in de hand de houden:

 • Schakel automatische synchronisatie op de achtergrond uit
 • Stel in dat applicaties geen data op de achtergrond mogen downloaden
 • Download films, series en muziek vooraf
 • Zet op Facebook en Instagram het automatisch afspelen van video uit
 • Stel je e-mail zo in dat bijlagen niet automatisch downloaden
 • Schakel bij WhatsApp het automatisch downloaden van foto’s en video’s uit

Tip 4: Installeer een datamanager

Een datamanager app is een app waarmee je kunt instellen hoeveel data je maximaal wilt gebruiken binnen een bepaalde periode. Daarnaast kun je instellen dat er een waarschuwing wordt gegeven bij een (vooraf ingesteld) datalimiet.

Let op: hou wel marges aan voor het instellen van zo’n waarschuwing, want de telling van de provider kan verschillen van de datamanager. 2 gratis datamanager apps zijn:

 • My Data Manager
 • Data Usage

Na het lezen van deze tips toch nog vragen?

Lees dan ook onze blog over de verschillen tussen KPN, T-Mobile en Youfone Zakelijk.

Neem voor vragen óf advies contact op met onze deskundige helpdesk. Dit kan tijdens kantooruren door te bellen naar: 088-7700600 of een mailtje te sturen naar: support@noxtelecom.nl.

De inspiratie en veel teksten uit bovenstaande blog zijn met toestemming afkomstig van STN. Waarvoor dank!

Categories: Nieuwsblog