Maak je al gebruik van Xelion VoIP telefonie als telefooncentrale binnen jouw organisatie? Dan heb je de voordelen van zakelijke communicatie van Xelion mogen ervaren. Maar wist je dat met Xelion 8 – de nieuwste versie van Xelion – er nog meer functionaliteiten bij zijn gekomen en dat het gebruiksgemak verder is toegenomen? Ontdek in deze blog de mogelijkheden van Xelion 8.

Volledig nieuwe applicatie voor de desktop

Met de komst van Xelion 8 is er ook een nieuwe applicatie beschikbaar gesteld met vele nieuwe opties. De oudere applicatie van Xelion werkte alleen met JAVA, maar de nieuwe applicatie is een Native Windows Applicatie en daarmee ook downloadbaar op de Nox Telecom Xelion. Hierdoor ben je niet meer afhankelijk van JAVA-updates, maar heb je nu ook de keuze om de applicatie makkelijk te downloaden en updaten via de Microsoft Store.

Naast de nieuwe desktop applicatie heeft Xelion 8 ook nieuwe apps voor op je smartphone of tablet. Bekijk hier de IoS– en Android-applicatie.

De belangrijkste nieuwste functies van Xelion 8

Met Xelion 8 is het nu ook mogelijk om te videobellen en je scherm te delen tijdens een videoconferentie met de functie “Xelion Conference”.

Gebruik je liever je Microsoft Teams omgeving om te telefoneren? Ook dat is geen probleem! Er is namelijk een Microsoft Teams Ad-in ontwikkeld. Hiermee kun je vanuit Teams een regulier telefoongesprek via Xelion starten. Dit betekent dat je met deze Ad-in voortaan ook met personen buiten je organisatie kunt bellen via je Teams applicatie door te bellen naar het netnummer of mobiele nummer van de persoon of organisatie die je wilt bereiken.

Hierbij is het ook mogelijk om je weergavestatus automatisch weer te geven als “in gesprek” wanneer je via Microsoft Teams of Xelion Conference aan het bellen bent.

Ook voor de beheerder zijn er nieuwe functionaliteiten bij gekomen. Zo is het nu onder andere mogelijk om SIP Trunk profielen in te stellen, belstrategieën te forceren of wisselgesprekken via mobiel (doorschakelen) in te stellen.

Xelion in een nieuw jasje

Sinds de upgrade naar Xelion 8, heeft de applicatie een nieuw jasje gekregen. Buiten de verandering in kleur en styling, is het nu ook mogelijk om je eigen dashboard te creëren. Je kunt blokjes verschuiven, vergroten en verkleinen, waardoor je jouw ideale dashboard samenstelt. Een stuk gebruiksvriendelijker! Daarnaast heb je cross-platform dezelfde ervaring met dezelfde interface. Zo hoef je niet telkens om te schakelen, maar vind je gewoon dezelfde functies op dezelfde plek terug.

Meer weten over Xelion 8?

Wil je weten wat de upgrade naar Xelion 8 voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.